kolmapäev, 10. juuni 2020

"Adele`i küsimus"

Tal oli palutud taotleda kohta Edinburgh`i ülikoolis ja oletatavasti ta taotleb ja saab selle. Ta läheks sinna üksi. Ilmselt on see mingit laadi lahutus.
Kuulasin Vuokkot ja kuigi mul oli raske seda endale tunnistada, olime juba kaua elanud kumbki oma elu, kadunud üha sügavamale oma töödesse. Meie vahele oli hõõrdunud väike vildakas lõhe, mis aegamööda laienes üha suuremaks kauguseks.
 ***
Mõtlen, et sellisesse paika võiks kaduda, talveniiskete kiviseinte varju, tulekumasse, tekkide alla. ehkki varsti tuleks siiski maailma naasta, kuub selga tõmmata, postkasti kontrollida, arved lahti teha. Aga maailmas ei ole enam kuigi palju kohti, kuhu kaduda. Me istume avatud kontorites ja nutitelefonid ühendavad meid kõikjale, iga hetk. Mõni ime siis, et inimesed satuvad masendusse, sest masendus on varsti meie ainuke varjupaik.
***
Märkan, et vend Paul on minu kõrvale tulnud. Ta silmitseb tundmatu puusepa poolt nikerdatud krutsifiksi ja ütleb, et temale on Ketseman alati olnud kõige tuum.
Paul jätkab ja ütleb, et Kristus ei näita teed kannatustest mööda, vaid neist läbi. Et Jumal tühjendas end armastuse pärast ning see tegu muudab meie südame lõplikult, teeb sellest alandliku.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

See raamat Least on väga hea raamat. Saab teada palju sellist, mida ei teadnud. Et Lea oli nii optimistlik ja rõõmus inimene. Ise ütleb ta e...